Това, което направихме като морален акт, като политическа отговорност, е факт. Отговорността, освен политическа и експертна, е държавническа. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при предаването на поста на Петя Аврамова.

Бъдете толерантни първите няколко дни, да й дадем шанс да стъпи в политиката, призова Нанков.

"Приемам акта, който направиха министър Нанков и останалите министри, като морален акт. Благодаря за доверието на премиера. Съзнавам отговорността, ще държа на приемствеността и ще продължа всички добри политики. Трите ми приоритета са ефективност, качество и контрол. За мен ще бъде безкрайно ценно да получа подкрепата на г-н Нанков, да ползвам неговите знанния и опит. Ще разчитам на професионализма и опита на всички колеги в Министерството. Аз съм отговорен човек, който ще се опира на опита на всички в сферата. Ще работя съвместно с общините, със съсловните организации и вярвам, че ще успеем да свършим работата, която предстои – добра градска среда и добри пътища", заяви Аврамова.

Тя посочи, че за нея би била ценна подкрепата на Николай Нанков, като намекна, че бившият министър може да остане в екипа на МРРБ.
Новият регионален министър заяви, че няма да коментира тежката катастрофа край Своге преди да излязат резултатите от разследването.