Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов е оглавил СДВР. Той е работил там до 2016 година, когато заема мястото на зам.-шеф в ГДБОП, научи БЛИЦ от свои източници. 

Днес Николов е бил представен на колегите си от министъра на вътрешните работи - Калин Стоянов. 

Постът се освободи, след като Калоян Милтенов напусна системата на МВР поради лични причини, които до момента не е коментирал. 

Любомир Николов е бил назначен на работа в системата на МВР през 2002 г. като сержант в СДВР. След 2003 г. е заемал последователно длъжностите разузнавач в сектор "Икономическа полиция" Столичната дирекция и в сектор "Фалшификации" в ГДБОП от 2011 до 2013 г. После за двегодишен период  е преназначен на изпълнителска длъжност в отдел "Икономическа полиция“ към СДВР.

От 2016 г. последователно е заемал длъжностите разузнавач, началник сектор, началник отдел в ГДБОП и от юни м.г. стана заместник-директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". През годините многократно е награждаван с писмени похвали, обявяване на благодарност, колективна и индивидуална парични награди, както и с почетни знаци на МВР III и II степен от министъра на вътрешните работи.

През февруари тази година бе пратен като директор на полицията в Хасково. Остана там 2 месеца и се върна в ГДБОП, а за добрата си работа бе награден.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук