"Нямаме време за губене! Току що пуснахме сигнал до главния прокурор за престъпни действия на Кирил Петков във връзка с предприетите от него действия за изгонване на 70 руски дипломати. Настояваме Петков да бъде отстранен от поста министър-председател, за да не възпрепятства разследването срещу него. Това съобщи във фейсбук лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. 

От партията настояват държавното обвинение да провери действията на премиера в оставка, като се позовават на медийни публикации от месец юни.

 

Току що поисках спешно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента за обсъждане на...

Публикувахте от Костадин Костадинов в Петък, 1 юли 2022 г.

 

"Искаме да бъдат проверени действията на българското правителство и в частност на премиера Кирил Петков, тъй като медиите публикуваха негови изявления, че е имало 3 доклада на ДАНС, въз основа на които не е взето еднолично решение, а решение на Съвета по сигурността.

В други медии излезе информация, че няма никакви доклади. Президентът също обяви, че до президентството не е пристигал доклад на ДАНС. Излязоха информации, че това решение е еднолично и устно на министър-председателя, искаме прокуратурата да провери това нещо, имало ли е устни нареждания за съставянето на списък с конкретна бройка руски дипломати, които да бъдат изгонени и дали това е законосъобразно, ако е било сторено", заяви Петър Петров от "Възраждане" по БНТ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ