На 8.05.3020 година, група общински съветници от ОбС – Дряново, в лицето на д-р Светлана Лакова, г-жа Десислава Симеонова, инж.Светослав Минчев и г-н Тодор Георгиев, входираха предложение до Председателя на ОбС-Дряново за предсрочно прекратяване на правомощията на Председятеля на Общински съвет- Дряново Галин Герганов на основание чл.21, Ал.1, т.2, от Правилника за организация и дейността на Общински съвет-Дряново, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация Дряново, предлагаме за включване в дневния ред на следващото заседание на Общински съвет Дряново. Казано накратко декларирахме официално искане за оставката на Г.Герганов, заявиха групата общински съветници.

Жалко, че толкова важни задачи за Община Дряново не получиха решение през последните шест месеца. Призовавам г-н Герганов да си подаде оставката като председател на Общински съвет Дряново. Местният законодателен орган най-накрая трябва да заработи, а това може да случи само, ако председателят е обединяваща фигура и спазва стриктно законите в името на едно по-добро Дряново, заяви Тодор Георгиев /Теди Джорджо/.

Причината да се стигне до искането за оставка, са множеството допуснати нарушения на Правилника за организация и дейността на Общински съвет-Дряново, както и невъзможност за изпълнение на функциите на ОбС-Дряново. Тъй като на лице е и системното неизпъление на задълженията му, като Председател за повече от три месеца – основание по чл.24, ал.3, т.2 предл. второ от ЗМСМА.

Председател на ОбС-Дряново Галин Герганов
 

От датата на избирането му и до настоящия момент, Председателят на ОБС – Дряново Галин Герганов многократно и системно не се съобразява с нормите на ЗМСМА и разпоредбите на Правилника за организация и дейността на Общински съвет-Дряново, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация Дряново, относно свикване и ръководене на заседанията на съвета, координиране на работата на постоянните комисии и разпределяне на работните материали между тях и редица други нарушения, които можете да видите подробно в приложените материали по-долу: