Обвиниха Валери Симеонов, че показва среден пръст на протеста, ето какво отговори той СНИМКА/ВИДЕО

Напрежението възникна, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича лидер на НФСБ

Напрежение възникна на протеста на ресторантьорите пред Министерски съвет, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Множеството го посрещна със скандирания и викове. Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който прилича на показване на среден пръст, уточнява dir.bg.

Разстоянието обаче е твърде голямо, за да се прецени с абсолютна сигурност дали това наистина е Валери Симеонов и дали жестът му е този.


Снимка: TrafficNews

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите от ресторантите и заведенията в Триъгълника на властта. Той заяви пред TrafficNews, че подкрепя ресторантьорите и заведенията трябва да отворят врати.

„Ако проследите моята позиция и изказвания, ще видите, че съм подкрепял този бранш и смятам, че трябва да отвори врати.  

Въобще не съм показвал среден пръст. Излязох на прозореца, за да видя колко души има на протеста, а отдолу имаше една група от 5-6 човека. Не знам дали са били от този протест или са някаква външна група, внедрила се в него.

Започнаха да ме обиждат. Аз им размахах показалеца, а не средния пръст, и ги питах с какъв акъл го правят, при положение, че аз ги подкрепям.

Самият аз съм потърпевш от затворените заведения, тъй като участвам в този бизнес. Това бе цялата ситуация”, каза Валери Симеонов.


Видео: TrafficNews

БЛИЦ припомня, че собственици и персонал на затворените заведения се събраха на национален протест пред Министерския съвет в 12 часа днес. Те настояват да започнат работа от 1 февруари.

Акцията е под мотото "Марш към свободата" и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Преди дни от бранша поискаха и оставката на здравния министър Костадин Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!