"Изправи се! Мутри, вън!“ - така ще се нарича коалицията около Мая Манолова на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно на брифинг пред журналисти на пл. „Славейков“ в София.

Официално три партии ще формират коалицията – десните „Движение България на гражданите“ и „Единна народна партия“ и лявата „Движение 21“ на Татяна Дончева. Важна добавка ще е „Отровното трио“, което се превърна в дуо в лицето на Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов – мотор на летните протести срещу властта, пише "Флагман". 

Бабикян уточни, че коалицията ще бъде подкрепена и от партиите "Волт" и Земеделски народен съюз", както и от поне 20 неправителствени организации. Те обаче вероятно няма да могат да се възползват от партийните субсидии, ако бъде мината бариерата от 4% за влизане в Народното събрание. 

Кандидат-депутатите щели да бъдат 70:30 в полза на непартийните лица, за да се наблегне на гражданското участие. До края на месеца ще е готова програмата за управление. 

Мая Манолова заяви, че коалиция след изборите няма да се прави с ГЕРБ и ДПС.

Документите за регистрация ще бъдат внесени в ЦИК още следващата седмица. 

Очаква се Мая Манолова да води листата в 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София, където получи най-много гласове на местния вот, а в лидерската битка в 25-и МИР да се включи адвокат Николай Хаджигенов. 

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще води листата на левицата в 25-и МИР, откъдето традиционно начело е премиерът Бойко Борисов за ГЕРБ.