Пребитият журналист Огнян Стефанов не е получавал заплахи и не знае каква е причината за нападението над него. Това стана ясно от предоставена писмена информация от МВР на председателя на парламента Георги Пирински, с която бяха запознати депутатите, предаде парламентарният репортер на БЛИЦ. По време на разпита на 25 септември т.г. Стефанов е заявил, че не е наясно защо е бил нападнат.
За пореден път опозицията обвини мнозинството в парламента, че чрез процедурни хватки крие министри и премиера от контрол в Народното събрание. Поводът този път стана текстът на декларацията, приета единодушно от Народното събрание на 24 септември, с който се задължаваше вътрешният министър Михаил Миков и председателят на ДАНС Петко Сертов да информират за хода на разследването.  Те предоставиха писмена информация, която беше прочетена от зам.-председателя на вътрешната комисия Касим Дал. Атанас Атанасов от ДСБ протестриа остро и подчерта, че България е парламентарна република и всеки, който е поканен в парламента, е длъжен да се яви.  Касим Дал да не е пресаташе на Миков или Сертов, на какво прилича, възмути се Атанасов. По думите му цялата държава се тресе от този скандал и всички са убедени, че ДАНС има връзка с нападението над Стефанов. Председателствашият в момента заседанието Любен Корнезов обаче обясни, че решението на парламента не е нарушено, защото не е отбелязано изрично, че Миков и Сертов трябва да се явят лично. 
Иван Сотиров от ОДС също възрази срещу неуважението към парламента. Нарушава се духът на Конституцията и мнозинството става параван за криене на представителите на кабинета.
Срамно е да се погазва Конституцията и авторитета на Народното събрание, заяви Атанас Щерев от името на БНД.  Когато има скандал, в който са намесени службите за сигурност и се уронва реномето на българската държавност, обяснение трябва да бъде дадено лично от вътрешния министър, смята Щерев.  /БЛИЦ