Огромен скандал! Нов сив кардинал коли и беси в сянка, реди назначения в МВР

Сивият кардинал във властта Иван Модев реди собствен пъзел, предстоят интересни разкрития

Нов сив кардинал управлява задкулисно България под овчедушния поглед на „премиера“ Николай Денков. Въпросната фигура се казва Иван Модев, а официалната му длъжност е началник на политическия кабинет на министър-председателя.

Въпросното лице е син на Тодор Модев - дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски регион в София по времето на комунизма, а след промените  - дълготраен общински консултант от БСП и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).

Според информация на БЛИЦ Модев кадрува в МВР, като урежда свои приближени бизнесмени със свои полицейски началници във вътрешното ведомство.

Оказва се, че вътрешният министър Калин Стоянов е чисто и просто маша в ръцете на обигралия се вече и забогатял за рекордните три месеца бивш студентски функционер.

Във властта се носят легенди за пипалата на Модев, които достигат не само МВР, но и различни министерства.

Наскоро предстоят местни избори и е крайно опасно чистката в МВР да се окаже ключова за техния изход в една или друга посока.

МВР е най-пряко обвързано с организацията по провеждането на изборите, а когато е обект на нечисти интереси, то лесно може да се окаже с решаващо значение за една или друга партия. Това се видя най-ясно на изборите, в които ПП стана първа политическа сила.

От изтеклите неотдавна записи лично Кирил Петков призна, че цялата държавна машина е работила за тяхната партия. Сега държавата е изправена пред подобна угроза и е крайно време компетентните органи да бъдат сезирани за безобразните действия, които се разиграват в коридорите на Министерски съвет и ролята на Иван Модев.

Медията ни изпрати въпроси до Иван Модев и вътрешния министър Калин Стоянов за странните кадрови промени, които са извършени във вътрешното ведомство и какво е личното участие на първия от двамата в тях.

Тепърва предстоят изключително интересни разкрития за Модев и компания, които БЛИЦ ще направи публично достояние. Те със сигурност ще доведат до изключителни сътресения по върховете на държавата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук