Опозицията подаде жалба за кражба на урната

снимка: Sofia Photo Agency

Опозицията се опасява от политическа репресия спрямо хората, които са се подписали под “заповедта за уволнение на опозицията”, предаде репортер на БЛИЦ.

Над един милион българи се включиха в инициативата на ГЕРБ, СДС и СДС срещу управлението на тройната коалиция. Събраните подписи бяха поставени в урна, разположена в пространството между сградите на Президентството и Министерски съвет, а вчера правителствени служители я преместиха в гаража на кабинета.
Според председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов това е кражба, а Петър Москов от ДСБ уточни, че сега отговорност за съдбата на урната носи този, който я е взел. Трите опозиционни партии са подали жалба до Столичната полиция за кражбата. Сега урната е в двора на крадеца, коментира още Москов.
Според Христо Кирчев от СДС проблемът е в това, че премиерът Сергей Станишев няма самочувствие да управлява страната и заради се занимава с това коя баба е подписала заповедта. Внукът на баба Мария от село Сираково, за която се твърди, че не е знаела какво подписва, Иван Ванчев беше категоричен, че тя е била напълно наясно за какво става въпрос.
Цветан Цветанов каза още, че не изключва провокации в подписката. Според него в институцията Министерски съвет не би трябвало да има терминология като израза на Сергей Станишев, който се обърна към опозицията с “циркаджии”. /БЛИЦ