Съдът оправда лидера на Атака Волен Сидеров и съпругата му Капка по делото за инцидента за магистрала "Тракия", предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Преди това прокуратурата поиска една година условна присъда с 3 години изпитателен срок по двете обвинения за лично укривателстване и подкана към лъжесвидетелстване. От прокуратурата са съгласни и да бъде наложена пробация, заради смекчаващи вината обстоятелства, както и да отпадне трето обвинение срещу Волен Сидеров и съпругата му.

Според обвинението Сидеров разпоредил на шофьора си да изкара от колата Явор Доков, след което забранил на Любомир Бакърджиев да се обажда в полицията и да съобщи за инцидента, като казал, че ще излъжат, че Павел Чернев е карал автомобила. Прокурорът по делото заяви, че много свидетели са потвърдили фактите от обвинението, включително и тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков. Според обвинителите Чернев е излъгал от личната си зависимост към Сидеров, както и поради приликата си с Бакърджиев. Адвокатът на Волен Сидеров Явор Нотев сметна, че е недопустимо да се приема, че лидерът на Атака е казал на Румен Петков, че Чернев е карал колата. Според него бившият министър на вътрешните работи не е заявявал нищо подобно пред Темида. Защитникът на Сидеров смята, че не може да се търси отговорност от клиента му, тъй като в момента на тези действия Сидеров е смятал, че е жертва на нападение и е бил в опасност. Пред съда в последните си думи Волен Сидеров и съпругата му Капка Сидерова не се признаха за виновни, като лидерът на Атака заяви, че това обвинение е скалъпено и недоказано.
Милан Николов, БЛИЦ