На балотажа гласувах за Румен Радев. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски. Той добави, че не знае да е имало сделка ДПС да подкрепи кандидата на БСП на втория тур.
Попитан дали би се съгласил да стане служебен премиер или министър, той заяви, че по принцип не е склонен на такива краткосрочни действия.

„Оценката ми за втория мандат на Борисов е слаба. Страната загуби още 2 години, в неговия мандат не направихме нищо”, каза той пред bTV.

Пламен Орешарски коментира и искането на Патриотите минималната пенсия да стане 300 лева. Според него е възможно малко увеличение, но „300 лева ми се струва голям шок. Не бих препоръчал такъв скок. Съгласен съм с Борисов, че това е популизъм”, заяви той.

Бившият премиер изрази мнение, че парламентът е трябвало да намали субсидията за партиите наполовина. „След референдума и ясното мнение на българската общественост, трябваше да намалят субсидията на партиите поне с няколко лева. Аз бих намалил с няколко лева. Мисля, че е много 11. Може би 5-6 лева би изпълнявала добре функциите си“, посочи той.