Двама от тримата полицаи, осъдени за издаване на паспорт на Будимир Куйович, са подали молби за напускане на МВР. Бившият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов, който има стаж за пенсия, остава на работа в очакване на санкция на по-горна съдебна инстанция, съобщава Дарик радио.
Шефът на сектор „Документи за самоличност” в ОДП-Разград Емилиян Иванов и служителят в същия сектор Продан Георгиев са достигнали минималния брой години стаж за пенсия, като при пенсиониране ще получат обезщетение от толкова месечни заплати, колкото години са работили в полицията.

В края на юли Георгиев, Иванов и бившият шеф на ОДП-Разград Тодор Димов получиха условни присъди от Варненския военен съд заради издаването на паспорт на Будимир Куйович. Тригодишен е изпитателният срок и за тримата, наказанията им са съответно 6, 12 и 18 месеца. След обявяване на съдебното решение адвокатите им съобщиха, че ще обжалват присъдите. Те ще влязат в сила, ако ги потвърди по-горната инстанция - Софийски военно-апелативен съд. Законът за МВР предвижда уволнение за осъдени по наказателни дела полицаи. /БЛИЦ