Парламентът прекрати правомощията на независимия депутат Владимир Кузов. Причината за това е влязлата в сила осъдителна присъда
Решението Кузов да не бъде вече депутат беше взето почти единодушно. Само един народен представител от “Атака” гласува “против”, а по един от ОДС и от Коалиция за България се въздържаха. 
Единственият депутат гласувал срещу отнемането на правомощията на Владимир Кузов беше Ваньо Хърков. Той обясни, че заместник-председателят на парламента Любен Корнезов в частен разговор му е обяснил, че няма основание за подобно решение въпреки присъдата. Корнезов обаче отрече да е водил подобни разговори. Той уточни, че Конституцията позволява да бъдат отнети правата на депутат след като има каквато и да е присъда. Според него, ако Кузов има някакви претенции може да се обърне към Конституционния съд, обясни още Корнезов. Неговото становище обаче е, че съдът ще потвърди днешното решение на депутатите.
Върховният касационен съд отмени ефективната присъда за педофилия на депутата Владимир Кузов и я замени с условна. На основание чл. 66 от Наказателния кодекс съдът отложи изпълнението на наказанието лишаване от свобода за срок от три години, с изпитателен срок от пет години.
Преди това две съдебни инстанции признаха за виновен Владимир Кузов за това, че през 2001 г. е извършвал хомосексуални действия с малолетния тогава Николай Кирилов и го осъдиха на три години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален "общ" режим. Мотивите на Върховния касационен съд за смекчаване на наказанието са, че начинът на извършване на престъплението не очертава завишена степен на обществена опасност на личността на подсъдимия.
Кузов влезе в парламента като депутат от “Атака”, но по- късно напусна парламентарната група на националистите.
Камелия Цветанова, БЛИЦ