Есенно почистване ще си спретне властта до месец, твърди в. “Стандарт”. Изданието е получило информация, че съветът на коалицията ще обсъди в началото на септември смени във втория ешелон заради критиките от Брюксел.
Очаква се сбирката да е около 9 септември, но премиерът още не е решил дали да я направи в столицата или на морето. Със сигурност една от точките в дневния ред ще бъде изслушване на вицепремиера Меглена Плугчиева, от която се очаква да направи преглед на изпълнението на плана за действие, съставен веднага след последната сбирка на коалицията.
Трябва да сме напълно изрядни и да покажем воля, защото през ноември ни чака междинен доклад, а през февруари мониторингов, са доверили пред вестника депутати.
Разпределението на бюджетния излишък и здравната реформа ще бъдат сред главните теми в разговора на партийните лидери. По първия въпрос от БСП вече дадоха заявка, че парите ще отидат за инфраструктура и социални проблеми. Конкретните проекти ще бъдат одобрени от парламента, обяснява Румен Овчаров, цитиран в публикацията. /БЛИЦ