„Има такъв народ“ са популисти и подведоха избирателите си - нека хората правят избора си не на база емоции, а с прагматизъм и информираност. Това каза за Фокус народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков за работата на 45-ото Народно събрание и за предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите.

По думите му „Има такъв народ“ с обещания да разграждат модела Борисов, да свалят правителството и да установяват нови политически отношения, не са направили нищо.

„Всички опозиционни партии на Борисов заявиха, че биха подкрепили едно правителство на ИТН но те не направиха нищо в тази посока. Всичко, което са говорили, по време на предизборната кампания и това, което гласно и негласно са обещавали на хората, е било популизъм. Аз ги наричам популисти. Популисти са и другите формации в НС, защото тръгнаха да работят за предсрочни избори и за себе си“, каза той.

Гьоков обърна внимание, че лидерът на „Има такъв народ“ се е правил на загадъчен по време на изборите и не се е появявал пред хората.

„Не намирам за нормално да не се появиш нито за един момент в Народното събрание и да не отидеш да приемеш мандата. Не ги разбирам тези работи и нека избирателите на тези хора и на този лидер да го попитат такова ли ще бъде пак новото им поведение в следващото НС“, каза още депутатът от левицата.

Той призова избирателите да попитат „Има такъв народ“ нека ги питат каква им е програмата.

„Разбрахме, че популистките им приоритети са 1 лв. субсидия за партиите и мажоритарни избори. Да кажат каква е тяхната програма, какво е виждането им по основните проблеми на българите. В социалната сфера са сериозната бедност, неравенствата и ниските доходи и убийствената демографска катастрофа. В здравеопазването какви са приоритетите на тези хора. Какво смятат да правят с неконкурентната българска икономика. Какво смятат за енергийното бъдеще на страната и в частност на комплекса „Марица Изток“, уточни Гьоков.

"Не можеш да се явяваш като народен представител от Стара Загора, да станеш народен представител от Старозагорския избирателен район и да нямаш позиция по това какво бъдеще очаква комплекса и по Плана за възстановяване и устойчивост и включването му в него“, заяви още той.