Във връзка с невъзможността да се ползва държавна субсидия за предстоящите избори, ГЕРБ ще тегли кредит. „Допустимата сума, която можем да изтеглим е 440 000 лв. тези преговори с банката вече са започнали, и се надявам, че в началото на април ще осигурим кредит, които ще бъде използван само и единствено целенасочено за предстоящата кампания за европейски и национален парламент”, каза председателят на партията Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ вече са готови с националния си предизборен щаб.

Заемът ще бъде обезпечен с имущество на членове на партията.
За ръководител на оперативния предизборен щаб на ГЕРБ за предстоящите избори е избран председателят на партията Цветан Цветанов, мениджър на кампанията ще бъде Цветомир Паунов, който е административен секретар в партията, а за политическия маркетинг и връзки с обществеността ще отговаря Елен Герджиков, който е общински съветник в СОС. 
Освен това партията е решила да започнат номинациите за евродепутати. Критериите, по които ще се избират е те да са работили за издигане авторитета на партията, да не са компрометирани с участието си в изпълнителната, законодателна и местна власт. До 6 април трябва да приключат номинациите, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 
Минимумът, който от ГЕРБ си поставят е да вкарат най-малко пет свои представители в Европейския парламент. Партията се надява на пълно мнозинство в следващия парламент, за да носи цялата отговорност. Партията ще работи по думите на Цветанов със сестринските партии от ЕНП. В бъдещо управление с БСП и ДПС няма да влиза. /БЛИЦ