Разговорите стигнаха до... оня ден. Ден преди парламента, на маса с "Демократична България", си казахме различни неща. Не знам защо се стигна до тези изявления от парламентарната трибуна. Това заяви пред БНТ депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев. 

"Тонът се изостри последните два дни, ДБ беше партията, с която имахме най-много припокриване по платформите и политиките", разкри народният представител от ИТН Радостин Василев.

 "ДБ може би щяха да бъдат първият партньор, с който да споделим и състава на кабинета, но бързането им ни спря да го направим", каза още той. 

"Контактни групи с ДПС нямаме, а само един разговор в духа на парламентаризма. Преговори с БСП също не са водени", допълни Вълчев. 

"Искали сме подкрепа само от ДБ и ИБГНИ. Ако одобряват нашите политики, то те подкрепят един експертен кабинет на ИТН", каза депутатът от ИТН. 

"Няма по-голяма отговорност от тази да представиш и съставиш кабинет", коментира Василев. 

Депутатите от ИТН заявиха, че ще са първите, от които "думите няма да излитат", в отговор дали ще има писмено споразумение между трите партии. "Ако има политически разум, неподписването на един документ няма да бъде препъникамъкът". 

От партията на Слави се представиха за антисистемни играчи. 

Коя е тази външна сила, която се появи в последните дни и след преговорите ни?, попита Вълчев след раздора с ДБ.

"Само феърплеят в момента може да доведе до кабинет", категоричен бе Радостин Василев. 

Според народните представителите Слави Трифонов застава зад всяко име и носи отговорност. "Не търсим модела на бащица", отговориха от ИТН защо лидерът на партията комуникира с гражданите само чрез Фейсбук.  

Ние не сме атакували Кирил Петков, а само му задавахме въпроси. Служебният кабинет започна да си надхвърля правомощията, започнаха да подписват споразумения..., съобщиха от ИТН. 

На въпрос дали ще има кабинет от ИТН заявиха, че "все още това е едно неизвестно".