ДПС най-вероятно ще се отнесе великодушно към отцепниците от групата на партията в общинския съвет в Ардино и няма да ги изключва. "Има мегдан за разговори, нещата не са толкова драматични, колкото се представят", е казал пред вестник "Сега" депутатът от движението Юнал Тасим.
Според Тасим е напълно възможно статуквото да бъде възстановено.
Заради двама отцепили се общинари ДПС загуби мнозинство в общинския съвет преди два дни. Те гласуваха заедно с "Новото време" за оставката на председателя на съвета Айдън Серкан. Човекът на Доган бе отстранен заради пропуски в работата, незачитане мнението на колегите и самоуправство. На негово място бе избран един от двамата отцепници - Гюнер Осман.

Вестникът цитира и бившия земеделски министър Мехмед Дикме, който сега е общински съветник в Ардино от "Новото време". Според него Айдън Серкан е определял еднолично дневния ред и е участвал в гласуването на решения, свързани с имоти, които се дават под наем на негови първи братовчеди. "Някои хора преминават всякакви граници, Серкан се държи нагло дори спрямо своите съветници", коментира Дикме. Той смята за голяма грешка, ако двамата съветници, гласували срещу Серкан, бъдат изключени от ДПС. Още четирима съветници от ДПС, освен двамата отцепници, са изразили несъгласие с начина на ръководене на общината, каза Дикме.
“Сега” припомня, че драмите в Ардино започнаха на последните местни избори, на които Дикме застана срещу ДПС като кандидат на нововремци. За загубата си с 800 гласа той обвини струпаните от Доган автобуси с изселници, заради които списъците набъбнаха от 10 хил. на 22 хил. избиратели. Тогава той намекна, че на следващия парламентарен вот може да се кандидатира за депутат отново срещу бившата си партия.
/БЛИЦ