Аз не знам защо Бойко Борисов си е въобразил, че той ще бъде хубавата невеста след изборите, която ще решава с кой да влиза в коалиция. Бих го посъветвал да не бърза да се представя в ролята на победител. Това заяви пред БНТ бившият икономически министър и депутат от КБ Румен Овчаров.
България няма право да си позволи няколко месеца хаос по време на икономическа криза, за да протака сформирането на коалиция. Българските избиратели трябва да изберат тази политическа сила и тези политици, които могат да направят това, което е необходимо за страната. А всякакви "спасители" за България ще  бъдат изключително вредни, каза Овчаров.
След така наречения  един от най-грандиозните корупционни скандали около Овчаров, той се чувствал комфортно в партията. И поставянето на Корнелия Нинова, която тогава бе отстранена от властта, на поста говорител на БСП било известна доза реабилитация, каза Овчаров. Той допълни, че той и една група държавни чиновници тогава са защитили държавния интерес  и се надява хората да са го схванали.  На въпрос  дали е простил приятелския съпартиен огън, Румен Овчаров каза, че "няма навика да прощава, в партията не са се събрали да се обичат, а да вършат определена работа".
Няма нищо страшно едните избори  да са през юни и две три седмици по-късно другите.
"За мен не е приемливо да се говори по този начин. Партийните централи не можеше да не отреагират в този случай", така Румен Овчаров коментира изказването на Борисов в Чикаго за "лошия материал".
По време на криза трудно би могло да се намери едно решение, но правителството продължава да стимулира производството. В момента отново се прави преглед на инвестиционната програма.  България продължава увеличението на приходите, като за януари има 10% ръст, коментира Овчаров по повод икономическата криза. Той прогнозира, че кризата в България ще се усети март, април, май и то най-вече в индустриалното производство.
Часове след визитата на президента в Москва е трудно да бъде направена цялостна оценка, но тя може да бъде оценена като успешна. Мисля, че и резултатите са достатъчно добри, заяви Овчаров. Тази визита до известна степен възстанови нарушеното доверие между България и Русия след кризата в началото на годината, посочи още той.
„България няма търговски взаимоотношения по доставките на природен газ с Украйна, за да бъде препращана към Киев, но си мисля, че беше ясно на голяма част от българските граждани, които са запознати със ситуацията, че нещо повече от това, което е предвидено в договорите за доставки на природен газ, подписани още по времето на Костов и Бакърджиев, България не може да очаква. Там са написани начините, по които се компенсират недоставените количества и България най-вероятно ще получи тези компенсации”, каза  Румен Овчаров. Струва ми се, че стана обаче нещо по-важно – България получи политически компенсации, каза още той. /БЛИЦ