Хората на Румен Овчаров в БСП София вече са в открита схватка с екипа на премиера Сергей Станишев, съобщава "Труд".
Членовете на ИБ Антон Кутев и Ивелин Николов , които са сред най-доверените на соцлидера в ръководството , не са избрани за делегати на конгреса на БСП, който ще се проведе на 22 ноември. На драматични заседания в събота на местните организации в столичните общини "Илинден" и "Слатина" другарите на Кутев и Николов ги отрязали от най-големия партиен форум.
Самият Овчаров заради важността на партийните заседания е успял да присъства същия ден освен в "Слатина" и на червената отчетноизборна конференция в Търговище. "Елиминирането на един или друг неудобен човек е обичайна практика", призна пред "Труд" секретарят на ИБ на БСП Антон Кутев. Това били стари партийни практики и тактики. Соцакткивисти обаче са сигурни, че вече е отворена "войната" на Овчаров срещу верните хора на Станишев. Кутев и Овчаров си имат вражда още от времето на евровота, припомнят социалисти. Тогава Кутев, бил сред първите, които поискаха оставката на Овчаров като шеф на столичните червени заради лошите изборни резултати. "Това е война на Овчаров срещу верните на Станишев", коментират активисти от двата района. Те издадоха, че бил замислен и специален регламент за делегати на конгреса да се издигат само хора от районите. Така щели да бъдат "прецакани необходимите другари". Кутев също не изключи подобен вариант.
Не хората на Овчаров, а групички в градския съвет на БСП си правят умишлени договорки. Едва ли Румен е организаторът на предконгресното мероприятие макар че не изключвам да знае за това", коментира Кутев. Според него организаторите са няколко общински шефове на столетницата, които често използвали подобни партийни тактики. /БЛИЦ