Доста горещ и изпълнен със сексуален аспект дебат протече в Народното събрание (НС). „Аматьори бяхте, аматьори ще си останете“, това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава по адрес на бившите управляващи от „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Показахте политическа импотентност“ – така Кирил Петков от ПП й отвърна.

„Не можете да направите правителство, а и не се грижите за вашите избиратели и да им осигурите пенсии и заплати. Срам!“, допълни бившият премиер, който влезе в историята като първият свален от власт с вот на недоверие.

„Това, че не Ви харесваме не означава, че сме импотентни. Просто не реагираме на Вашите вопли. По-скоро се пазим, отколкото да Ви ухажваме“, отвърна му пък тома Биков от ГЕРБ.

„Четири пъти в рамките на 15 минути се употреби думата „импотентност“ – дано някой не чете изказванията ни по брой“, пошегува се пък зам.-председателят на Народното събрание (НС) Йордан Цонев.

„Съветвам Ви, когато говорите за сериозни теми – каквато е темата за Държавния бюджет, да се подготвите по-задълбочено. Не разчитайте само на г-н Василев и г-н Гюров“, обърна се Атанасова към Петков.

От своя страна думата поиска Асен Василев, а Йордан Цонев му каза: „Нали няма да използвате думата „импотентен“ за пети път, а бившият финансов министър обеща, че няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук