Парламентът освободи Бисер Петков от кабинета и избра Деница Сачева за социален министър.

„За“ персоналните промени в Министерски съвет гласуваха 114 народни представители, „против“ – 106 и „въздържали се“ – 3, с което предложението бе прието.

Дебатът по проекта на решение продължи 2 часа.

Деница Сачева положи клетва като министър на труда и социалната политика.

Сачева положи клетва пред народните представители. Това се случи след като тя бе избрана за министър от парламента.
 

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", каза Сачева.

Коя е Деница Сачева?

Досега Деница Сачева бе зам.-министър на образованието. Сачева е магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Бургас.

Дипломиран бакалавър по социална педагогика от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане.


През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса.

В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика.


Владее свободно английски език, ползва немски и руски език.