Координатори на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" хврълят оставки. В същото време бандата на Дългия Ку-ку бенд стяга турне.

Координаторите на ИТН в девет общини във Врачанско са подали заявления за напускане на партията, съобщава "Телеграф".

Координаторът за Пловдив Красимир Дончев също е подал оставка. Тя е адресирана до главния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов.

„Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни – излизането на ИТН от управленската коалиция и свалянето на председателя на НС Никола Минчев от поста, и с гласовете на ИТН. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, от тогава до сега нищо не се случи“, каза Дончев пред БНР.

Към неслучващото се той изброи отношението към местната структура и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, липсата на всякаква информация и организираност.

Дончев не се ангажира какви са настроенията у останалите членове на ИТН в Пловдив, но допълни, че според него „при следваща коалиция с ГЕРБ те няма да са много ОК за това“.

Междувременно Ку-Ку бенд стартират турне от 22 юни. В него участие обаче няма да вземе Слави Трифонов.