В държавата тече процес на разпределение на финансите и докато се позволява на хора с неясен бизнес да влизат в политическия живот, страната ще е застрашена, смята кметът на Благоевград Костадин Паскалев.
Няма модел Дупница, това е моделът, който се разпространява в цялата държава през последните години, коментира той по бТВ тази сутрин.
Според него сега е времето за начало на публичен дебат по тази тема и преди изборите политиците трябва да кажат какви хора не биха допуснали в своите листи.
Положението в Дупница, който стана известен като първия частен град на бизнесмените братя Галеви, има подкрепата на политици и на държавната администрация, за да съществува, смята той. Според него в България има модел на управление, при който не се хаби енергия. Политическите партии не водят дебат, за да постигнат конкретни цели, които да доведат до резултати за хората, а всеки гледа да изкара мандата си, коментира още Паскалев. Той посочи, че и Благоевград сега изглежда доста по – зле от преди 7 години, защото има невероятна престъпност, която се опитва да се намества във властта.
Социалният антрополог Харалан Александров пък обясни, че хората в Дупница са организирали прояви в подкрепа на задържаните братя Галеви, защото са случили на добър пъдар. Вярно е, че ги стрижат и ги доят, но пък ги водят за бистра водица и зелена тревица, мотивира се той. /БЛИЦ