Последствията от смъртта на Ахмед Емин няма да дестабилизират тройната коалиция. Това прогнозира Костадин Паскалев, кмет на Благоевград от БСП по Нова телевизия.
Независимо как се интерпретира смъртта на Емин - като лична трагедия или като част от чудовищен сценарий, няма да повлияе на управлението и на отношенията вътре в коалицията, заяви Костадин Паскалев. Той коментира изказванията на политици от БСП като например на Татяна Дончева, която призова Доган да се оттегли от властта, като опит да се разграничат силните фитури в червената партия преди Конгреса. Паскалев посочи още имената и на Румен Овчаров и Румен Петков. Той обаче не очаква на висшия партиен форум да има сътресения. Според прогнозите му Сергей Станишев категорично ще запази лидерския пост.
Кметът на Благоевград смята, че политиците, които сега говорят против ДПС, трябва да поемат отговорност, че още през 1990 година са  изоставили българските турци и мохамедани. По думите му това дава възможност на ДПС да разшири и упражни своето влияние. Според Паскалев обаче не може една трагедия като самоубийството на Ахмед Емин да се използва от ДПС за мобилизиране на електората. Той определи думите на Лютви Местан, че се прави опит за насаждане на етнически напрежение, като пълни глупости. /БЛИЦ