Срещата на ръководството на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред беше провалена от депутата от "Атака" Павел Шопов. Той не е член на комисията, но като разбра, че на това събиране ще бъде изготвено резюме за посещението на депутати в ДАНС, нахлу в залата, където се провеждаше заседанието, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Това предизвика недоволство от страна на членовете на вътрешната комисия и те отложиха съвещанието си за следващата седмица. Павел Шопов обаче изрази остро възмущение от отлагането на заседанието, което стана причина да направи изявление от парламентарната трибуна. Той обвини депутатите, че проявяват негативно отношение и дискриминация спрямо неговата парламентарна група. Шопов протестира срещу двойните стандарти, които съществуват и се прилагат в парламента и ощетяването на правата на народните представители. От две години парламентарната група на “Атака” се опитва да вкара свои представители във вътрешната комисия.
Сговори в парламента и тайни дебати само ще активизират “Атака”, заяви Павел Шопов. 
Според него, това показва, че има враждебно отношение към “Атака” както от страна на управляващите, така и от опозицията. Заседанията на вътрешната комисия са закрити. Според Шопов обаче всеки би могъл да бъде поканен.
Председателят на парламента Георги Пирински отвърна, че “Атака” също нарушава правилника и се стреми да накърнява престижа на законодателната институция. 
Камелия Цветанова, БЛИЦ