За нас е ясно, че организираната престъпност е на крачка пред институциите във всичките й измерения. Това каза главният секретар на МВР Павлин Димитров по време на кръгла маса на тема "Действието на новия Наказателно-процесуален кодекс - мониторинг, изводи и необходимост от законодателни промени".
Това предполага, че ние трябва да направим по-добра организация, каза още Димитров. По думите му той споделя нагласата на главния прокурор за това, че трябва да се направи всичко възможно под шапката на прокуратурата да се създаде звено, което да се занимава с борбата с организираната престъпност. Това се дължи на факта, че по конкретни дела е необходим капацитет не само от оперативен състав от прокуратурата, а и от институции извън съдебната система и МВР, каза още Димитров.

Като престъпен бизнес определи главният секретар на МВР Павлин Димитров случаите на отвличания в България. Той каза това по повод скорошните отвличания на президента на ФК Литекс Ангел Бончев и неговата съпруга Камелия. Димитров каза още, че мисли, че тя е жива, защото основната цел на похитителите е взимане на пари. /БНР