Пече се бъдещето: Плевнелиев и Паси...

Контактната група, която трябва да търси съгласие около първия проучвателен мандат за съставяне на правителство започва разговори

Контактната група, която трябва да търси съгласие около първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, оглавена от Росен Плевнелиев и Сополон Паси започва разговори. Първата среща е с ГЕРБ в четвъртък, 20 октомври.

В началото на седмицата от офиса на Плевнелиев, президент България в периода 2012 – 2017 г., обявиха графика на предстоящите срещи. Заявка за неучастие обаче дадоха от „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП. Разговори с „Възраждане” изобщо няма да се провеждат.

В първия ден на 48-ото Народно събрание Росен Плевнелиев изрази надежда, че ще се намери формула за работещо правителство. Според него партиите трябва да градят мостове един към друг.

Според Плевнелиев и Паси, министър на външните работи в периода 2001–2005 г., изход от кризисната ситуация има и той минава през диалог и съгласие по конкретни и работещи решения — решения, а не оправдания. Тази ни вяра ни подтикна да се нагърбим с безкористна мисия, която приемаме като доброволен дълг, а именно да се включим в контактна група, търсеща съгласие по принципи и приоритети, които да се заложат в работата на новото Народно събрание”, казва тандемът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук