"Възраждане" си направи кампания, БСП напусна залата, в темата за зенитно-ракетните комплекси за Украйна няма нищо интересно. Просто създават една фалшива тема, за да има оборот от новини. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"ГЕРБ се отказаха от смяната на националния празник, без техните гласове няма как тази промяна да се случи", посочи Пеевски.

Борисов с изненадващи думи за националния празник на България БЛИЦ TV

"Ние сме твърдо против 20% ДДС за ресторантьори, остава 9%. Няма да подкрепим финансовото министерство за това нещо", заяви депутатът и обяви, че идеята за сигналите за данъчни нередности е вид репресия. "Всеки може да пуска наред сигнали срещу фирми, за да си вземе по 10%. Това е смешно, няма да се случи", коментира още народният представител.

"Подадохме сигнал до прокуратурата за собствеността на Руската църква - според нас дори не е руската държава, актувано е за руското посолство, правоприемност от царска Русия - за нас това звучи абсурдно, но само прокуратурата може да се произнесе.

По досието липсват документи за собствеността, според нас има престъпление от нотариуса, издавайки този акт, затова трябва да се провери. Надявам се прокуратурата да иска разваляне на този нотариален акт, за да се върне собствеността на българската църква", посочи Пеевски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук