9% ДДС за всякакъв вид стоки за деца до 3 години, предлага депутатът от ДПС Делян Пеевски, както и неговите колеги - председателят на Движението Мустафа Карадайъ и зам-шефът на ПГ Йордан Цонев, информира Канал 3.

Те са внесли поправки в Закона за данък върху добавената стойност.

Депутатите се аргументират, като пишат ,че извънредните мерки, свързани със заразата от коронавирус имат тежки икономически последствия за цялото общество. При увеличаваща се безработица и нарастване броя на българските домакинства, изпитващи все по-сериозни финансови трудности, настоящият законопроект има за цел да подпомогне семействата с малки деца.

Те считат, че с намаляване ставката на ДДС ще се стигне до съществено понижение на цените на стоките, предназначени за деца до 3 години и те ще станат по-достъпни за всички семейства.

„Длъжни сме пред обществото да осигурим на децата — нашето бъдеще, пълноценни условия за отглеждане и развитие независимо от ситуацията, в която се намираме.

Смятаме, че тази мярка е мощен инструмент за подкрепа на раждаемостта и демографската политика, аргументират се още вносителите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!