Пеевски: Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат с тези игрички и да останат на висотата на доверието на избирателите си

Трябва да бъдем отговорни към хората, призова от кулоарите на парламента председателят на ДПС по повод указите за смяна на двама министри

Още вчера ви казах, че съгласно Конституцията президентът Радев е длъжен да подпише указа. Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. „Няма да подпиша за министрите“, другите ще махнат шефа на парламента. Добре - няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата!? Това не е сериозно.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира в парламента забавянето на указите, с които президентът трябва да назначи новите служебни министри на външните работи и земеделието.

Ние сме в предизборна кампания на практика. Да спрат, и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията,  МС да се съобразява с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат, отсече Пеевски.

Като откаже да подпише (за промяната на министрите) президентът вече си има външен и земеделски министър и  трябва да започне да ги управлява. Те са негови министри - на Радев. Мигът, в който откаже да подпише,  той вече приема, че има двама министри в кабинета, обясни Делян Пеевски.

Убеден съм, че Даниел Митов ще успее да спази равноотдалеченост и ще има ясната насоченост, която трябва да има България  -  проатлантическата ни насоченост, каза председателят на ПГ на ДПС.

Съгласно  Конституцията това е право изцяло на премиера. Не може да се бъркаме на премиера кого ще определи, обясни Пеевски по повод въпрос от журналисти дали е имало натиск върху Главчев за външния министър.

Партията на пудела, си защитава пуделите, отговори кратко председателят на ПГ на ДПС за причините ПП-ДБ да продължават да подкрепят бившия главен секретар на МВР, който вече е с повдигнато обвинение от прокуратурата.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук