Пеевски: С д-р Доган няма да си простим, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски! Ние двамата носим отговорност това да не се случи!

"Готов съм да се срещнем. Трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това", каза председателят на ДПС

Трябва да бъдем обединени. Призовавам и д-р Ахмед Доган за обединение на ДПС. Това няма да си го простим и двамата с д-р Доган, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски. Ние двамата носим отговорност това да не се случи. С тези думи председателят на ДПС Делян Пеевски призова почетния председател на партията д-р Ахмед Доган.

Колегите - областни председатели призоваха днес за пълно обединение между мен и г-н Доган и партията да бъде цяла. Партията трябва да бъде цяла. Никой не може да си позволи да я разделя, най-малкото няколко деребеи, които искат да я разрушат заради своите амбиции.

Колегите не са съгласни с това и ни призовават да сме заедно. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след заседание с областните председатели на ДПС.

Не съм разговарял с Ахмед Доган. От моя страна е направено всичко, че да бъдем заедно. Той е на ход, заяви Делян Пеевски.

Надявам се да бъдем заедно. ДПС постигна резултати да е втора партия с 47 депутати. От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред, подчерта Пеевски.

Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени, заплашени, натискани да не идват днес. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби. Ние работим по закон. Имаше хора, които са били натискани да не идват, съобщи председателят на ДПС.

Чакъров е звънял на колегите да не идват на сбирката, което не му прави чест. Аз му се обадих за тази сбирката. Поканени са всички, нали искаха да работят колективните органи.

Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него, колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това, категоричен бе Пеевски.

Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първия мандат. Ще пуснем писма до партиите. Ако видим, че от писмата има шанс за мнозинство, взимаме мандата и продължаваме. Мога да го взема и аз с излъчения за кандидат за премиер.

Аз няма да бъда кандидат за премиер. Българските граждани искат правителство. Те не искат избори, нашите хора искат правителство. Аз също искам и го показах ясно с първия мандат, съобщи Делян Пеевски.

Областният председател на ДПС-Търговище Хамди Илязов обяви пред медиите, че председателят на ДПС Джевдет Чакъров лично му е звънял в неделя вечерта, за да не ходи на заседанието. "При нас, в ДПС Търговище, проблемът беше само Джейхан Ибрямов", каза още Илязов.

А областният председател на ДПС Пловдив Юксел Расим каза, че е дошъл да защити решението на областния съвет за изключване на Рамадан Аталай и за целостта и заедността на ДПС заедно с почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя Делян Пеевски, да бъдем единни и заедно и да има правителство.

На заседанието присъстваха зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, зам.-председателите на ПГ на ДПС Хамид Хамид, Байрам Байрам, Ертен Анисова, секретарят на ПГ на ДПС Елван Гюркаш, членът на ЦОБ на ДПС Радослав Ревански, както и областните председатели и представители на областните съвети на Търговище, Благоевград, Шумен, Пазарджик, Монтана, Враца, Видин, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, София област, София град, Кюстендил, Велико Търново, Добрич, Варна, Пловдив област, Пловдив град и Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!