Пеевски за Радев: Вместо да се гасят пожари, се снимат с екипчета като мажоретки

Предложили са абсурдни неща – хората, чиято шефка на митниците още е в ареста, да предлагат антикорупционно законодателство, посочи председателят на ДПС

С вносителите на пачките и на пуделите няма да преговаряме изобщо

Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на въпрос дали ще преговаря с ПП-ДБ относно тяхната антикорупционна декларация.

"Предложили са абсурдни неща – хората, чиято шефка на митниците още е в ареста, да предлагат антикорупционно законодателство – нека да бъдем сериозни. С тези хора ние няма да разговаряме".

Пеевски каза, че не знае кога ще бъде следващото заседание на Централния съвет на ДПС и не коментира поредния депутат, напуснал парламентарната група:

"Тази тема не ме интересува, ние си работим. Който иска да си прави Централен съвет, да си прави. Аз съм председател на ДПС. Прочетете устава, този съвет нищо не решава".

Пеевски обяви, че ни най-малко не се притеснява от продължаващото отцепване на депутати:

"Това са хора, които не работят за хората и го показват, ние всеки ден работим контактно с всичките си структури".

„Важните теми са, че държавата гори, а някои хора летят. Наблюдавахте ли вчера рекламните полети на спасители? Някой харчи парите, вместо да въртят вертолетите и да гасят. Вместо да се гасят пожари, се снима с екипчета като мажоретки. Всички строени, смеят се и се радват. Радев защо не е на пожарите, а лети и казва: „От въздуха не мога да реша какво да правя“? Ами да вземе да кацне, да даде втория мандат, после третия; ако има нещо, да го правим, ако не – да ходим на избори", каза още той.

#пожари #политика #огън #ДелянПеевски #Днес #България #БЛИЦ #президент #РуменРадев #общество #парламент #информация #новини

Posted by Blitz.bg on Wednesday 17 July 2024