Петима са кандидатите, номинирани досега за председател на общинската организация на БСП - Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град. Изборът на новия председател ще стане ясен на първи ноември, когато ще се проведе отчетно-изборната конференция на БСП.
До момента първичните партийни организации са издигнали кандидатурите на настоящия председател на БСП – Бургас Димитър Стоянов, водача на групата общински съветници на социалистите Павел Маринов, областния координатор Атанас Зафиров, бившият общински съветник Петър Петров и директора на Професионалната гимназия по механотехника Димитър Шишманов. В 30% от първичните организациите все още не са проведени събрания и не са излъчени кандидати. Очаква се събранията на първичните организации да се проведат до края на седмицата. Възможно е да се появят и нови кандидатури.
Информацията, че една от партийните организации е издигнала кандидатурата на бившият кмет Йоан Костадинов, не отговаря на истината, казаха от БСП - Бургас. Освен избор на нов общински председател, на конференцията социалистите ще дискутират новата национална програма на БСП, ще изберат делегати за конгреса на партията и ще бъдат излъчени кандидатури за членове на Висшия партиен съвет. По време на конференцията ще бъде представен отчетът на досегашния председател Димитър Стоянов за дейността на общинския съвет на БСП и на общинските съветници. / Марина Шиварова, БЛИЦ