Петков и Василев опитаха да избягат от журналисти в президентството, но бяха хванати на къс пас и... БЛИЦ TV

Приоритетите са тясно свързани със законодателната програма. Говорихме, че трябва да бъде отделено и времето за внасяне на бюджет, каза съпредседателят на ПП

Приоритетите са тясно свързани със законодателната програма. Говорихме, че трябва да бъде отделено и времето за внасяне на бюджет. Заявката ни е, че няма да подкрепим правителство с първи мандат, а с втори мандат, ако се стигне до там, ще предложим правителство. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след консултациите при президента Радев. 

"Колеги, има по-важен въпрос. Приемането на един бюджет е минимум 4 седмици. При внасяне на бюджет следващата седмица, отиваме на приемане към 10-15 юни. Кабинетът е разработил бюджетна рамка и ще има активна работа на всички парламентарни сили с МФ за уточняване на параметри преди да бъде внесен, за да мине максимално бързо. Поне до 15 юни трябва да работи парламентът, макар и да няма кабинет. Това са реалностите", допълни Асен Василев.

Съпредседателите на ПП не изгаряха от желание да отговарят на въпроси и на няколко пъти се опитаха да благодарят на журналистите там и да се измъкнат, но бяха притиснати. 

Петков заяви, че се радва, че всички са осъзнали, че няма възможност да има разногласие по основните приоритети. 

"Новият стандарт е да правим това, което казваме. Не можем да подкрепим първия мандат. Това сме заявили пред избирателите ни. Във втория мандат ще бъдем отговорни", каза още той. 

Петков отново благодари на журналистите и двамата с Асен Василев се опитаха да си проправят път, за да си тръгнат, но настана смут, докато се прокрадват между микрофоните и камерите, за да излязат от президентството. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук