Бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от Коалиция за България Румен Петков помоли да бъде изтеглена кандидатурата му за председател на Висшия съвет на БСП, издигната от делегатите на отчетно-изборните конференции на левицата в общините Белене и Гулянци на 23 и 24 октомври. Това съобщи пресцентърът на партията в Плевен.
"Още преди шест и половина години при избора на председател на ВС на БСП съм преценил какъв тип трябва да е партийният лидер, а аз не се вписвам в подобен образ", е казал Петков, след като помолил да бъде оттеглена кандидатурата му за председател. Той  благодарил за заявената към него подкрепа, но казал, че неговият характер е прекалено "твърд" за председател на Висшия съвет.  
Петков е подчертал, че на предстоящия конгрес на БСП е най-важно да бъдат приети основните партийни документи - устав и програма. В настоящия момент от първостепенно значение е успешното приключване на управленския мандат, е бил категоричен Петков. Именно БСП е основата за стабилността, както на тройната коалиция, така и на държавата, допълнил той.
Днес е отчетно-изборната конференция на БСП в община Долна Митрополия. /БЛИЦ