Петков отнесе списък с 19 имена на Прокуратурата и огласи 4 от тях! ВИДЕО

Прокуратурата сама трябваше да си напише домашното, заяви премиерът преди началото на разпита му

„Съжалявам, че Прокуратурата има нужда от изпълнителната власт по този начин да им носи доказателства, но аз съм тук, за да дам публична информация и журналистически разследвания“, това заяви премиерът Кирил Петков на влизане в Прокуратурата, където заедно с говорителката на кабинета Лена Бориславова са извикани на разпит.

„Хората в списъка не са от днес или вчера. В момента в списъка ми има 19 човека. Прочетох само 10 от тях миналия път.

Сигурен съм, че тази информация Прокуратурата я има“, каза още министър-председателят.

„Моят екип събра публичната информация за всички тези хора, които от 10 години се въртят из публичното пространство.

Знаете ли – според мен една прокуратура трябва да може сама да направи това домашно и сама да се само сезира. Ако имат нужда от помощ – ето , помагам“, каза още премиерът.

Той коментира и изказването на президента Румен Радев от по-рано днес, в което той каза, че разпитът на Петков е „натиск“.

„Не мисля, че е натиск, а излишен ПР от гледна точка на Прокуратурата, но съм доволен, че тези имена ще се изсветлят. Дано направят нещо, след като министър-председателят им ги носи на крака“, каза Петков.

Той уточни, че в списъка, който екипът му съставил, фигурират и имената на г-н Михайлев и Маджо, който е познат добре, Таки и Петьо Еврото.

„Това са само личности, които отдавна са в публичното пространство. Има и други от този сорт. Аз не съм тук, за да казвам кой е виновен и кой не“, заяви още Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!