Кирил Петков, който вече не е премиер на България, реши да активизира за последно хората си. Докато президентът Румен Радев представяше новия служебен кабинет, оглавяван от Гълъб Донев, Петков реши да говори.

БЛИЦ припомня, че той заговори за апокалипсис и троянски кон на изпроводяк и директно захапа лидера на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов.

Но Петков не се спря дотук. Накара правителствената му информационна служба да изпрати второ съобщение в рамките на минути. В него се казва, че сериозни нарушения са констатирани при разпоредената от премиера Кирил Петков проверка на „Балкански поток“.

По всичко изглежда, че хората на Петков не признават, че той вече не е на власт, тъй като никъде в съобщението им той не е "премиер в оставка", а след по-малко от час изобщо няма да е министър-председател.

Ето какво още пишат хората на Петков:

Сериозни нарушения са констатирани при проверката на „Балкански поток“, която министър-председателят Кирил Петков разпореди преди два месеца. Премиерът възложи на две междуведомствени работни групи да извършат задълбочени проверки на административните процедури при проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура между българо-турската и българо-сръбската граница („Балкански поток“), проведени от държавните институции. Проверени са също така обществените поръчки, проведени от „Булгартрансгаз“ ЕАД във връзка с проектирането и изграждането на газопровода „Балкански поток“ и доставка и въвеждането в експлоатация на компресорни станции „Расово“ и „Нова Провадия“, както и на изпълнението на сключените договори за обществени поръчки.

Резултатите от проверката сочат редица нарушения, включително на екологичното и трудовото законодателство, нарушения при възлагането и провеждането на обществени поръчки, нарушения при финансирането на дейности и др. Веднага след като се запозна с констатираните от двете междуведомствени работни групи нередности, на свой ред премиерът Кирил Петков разпореди в рамките на вчерашния ден да бъдат сезирани МВР, ДАНС и МОСВ за последващи действия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук.