Петков се появи на СНИМКА от Битоля, заобиколен от...

За първи път български министър-председател посещава града, съобщават от МС

Във фейсбук страницата на Министерски съвет бе публикувана снимка от посещението на премиера Кирил Петков в Битоля. На кадъра се вижда, че министър-председателят е заобиколен от представители на български организации в Република Северна Македония. Ето какво още уточниха от МС.


За първи път български министър-председател посещава Битоля. В генералното ни консулство в града премиерът Кирил Петков се срещна с представители на български организации в Република Северна Македония. В разговора участваха също вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и депутати от българския парламент.

Министър-председателят Кирил Петков изтъкна, че присъствието на толкова голяма делегация от нашата страна е доказателствo за решимостта на българската държава да реши проблемите на българите в Северна Македония. „Борбата е за сърцата и умовете на хората от двете страни на границата“, отбеляза още премиерът и призова: „Да загърбим различията, да надмогнем егото си, защото стабилността на Западните Балкани е в нашите ръце“.