Вече два часа слушам тази дискусия и през цялото време се чудя защо 120 депутати слагат най-големият приоритет на България днес да е смяната на г-н Минчев. Нима оставката му е по-важна от цените на тока, нима е по-важна от нивата на пенсиите, нима вие предпочетохте днес да прекарате два часа като по-важна тема това, вместо да коментирате облекченията на младите семейства.

Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков.

„Вие казахте, че всичко това не е важно, а е важна оставката на г-н Минчев. Той е отличен професионалист. Чувал съм това от устата и на хора от ГЕРБ, и на ИТН, и на Възраждане. Вие слагате обаче това като приоритет номер. Може би значи има друга причина. Може би се страхувате, че г-н Минчев ще води заседанието за избирането на шеф на КПКОНПИ. Страх ви е, че ще има съдия, който ще визира дейността на главния прокурор“, каза Петков.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Ако си мислите вие от ГЕРБ, че с днешното приемане на оставката на г-н Минчев ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас – няма. За колегите на ДПС – ако си мислите, че с тази оставка ще намалим сигналите си към европрокуратурата – няма.

За хората от ИТН – между вас има честни хора, такива, които са влезли с друга идея в това управление и осъзнават историческата си роля в този момент, но ние знаем натиска, под който сте в момента. Той е от лидерите на ИТН“, каза той.

Петков запита хората от „Възраждане „дали ще натиснат бутона за оставката на господин Минчев заедно с ДПС: „На кой ютуб канал ще го обясните това“, запита той.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Ето това е задкулисието, с което се борим всеки ден“, завърши Петков.

БЛИЦ припомня, че депутатите днес обсъждат внесеното искане за оставката на Никола Минчев – председател на Народното събрание.

Предложението идва от парламентарната група на ИТН и е заради възпрепятстването от страна на Минчев заседанието по темата РСМ от сряда да бъде закрито, за да се изнесе информация от секретните грифове, от които става ясно, че премиерът е водил двойна политика по казуса.

Кирил Петков пък реши да отмени анонсираното си много важно посещение в Азербайджан, за да подкрепи с присъствие председателят на Народното събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!