СДС и ДСБ имат много сложна история – като тези италиански семейства, които ту се събират, ту се разделят, ту се обясняват публично в любов. Това обяви в предаването „Тази неделя” в ефира на bTV бившият лидер на СДС и президент Петър Стоянов.

По думите му със създаването на ДСБ през 2004 г. Иван Костов е нанесъл сериозен удар на СДС, от който тя все още не може да се съвземе. Костов създаде ДСБ с идеята за нова дясна партия с чисти и неопетнени хора – това не се случи. За съжаление от ДСБ не се получи истинска партия и тя започна да прави коалиции, с което отстъпи от основната си линия, с която привлякоха дясната интелигенциа - направиха серия от безкомпромисни коалиции”, коментира Стоянов.

За новоизбрания президент Румен Радев той не се съмнява, че ще продължи евроатлантическата линия на България.

Стоянов се е чул с Радев, за да му честити победата седмица след балотажа. Сторил му се разумен и сериозен човек, с характер. Българската политика има нужда от хора с характер, защото дълго политиката ни се формираше в безхарактерност, обяви политикът.

По думите му липсата на политически опит у новоизбрания президент може да е плюс за него, но може и да се превърне в минус.

Петър Стоянов смята, че Росен Плевнелиев е имал успеше мандат като президент, защото не е сгрешил в нищо важно.