Журналистът Петър Волгин с остра реакция в личната си "Фейсбук" страница относно предстоящата визита на премиера Кирил Петков в Скопие. Наскоро Петков обяви, че ще се срещне с новия министър-председател в югозападната ни съседка Димитър Ковачевски. Ето позицията на Волгин:

Няма никаква логика в това българският премиер да ходи в Скопие. Доколкото си спомням, членката на ЕС е България, а Македония тепърва трябва да започне преговори за членство.

Българи от Битоля към правителството в София: Нито крачка назад! ВИДЕО

Така че, нормалната логика изисква македонският премиер да дойде в София, а не нашият за ходи там. Винаги молителят ходи при този, от когото зависи.

Хубаво ще бъде някой да обясни това на нашия премиер. Разбира се, "просто Киро", както го наричат разни ентусиазирани депутатки от ПП, може да си ходи, където пожелае - в Скопие, Мадрид, Занзибар.

Обаче министър-председателят Кирил Петков трябва да се държи като министър-председател, а не да подскача напред-назад, изобразявайки външно-политическа активност. С подобни подскоци просто показва, едно неособено високо ниво на компетентност, меко казано.