2020 ще е напрегната и предизборна година. В последните дни всеки един работен казус се превръща в сензационна новина. 2020 ще е годината на изкуствените протести и фалшивите новини.

Новината за къщата на Борисов е "претоплена" фалшива новина. Българските граждани скоро ще разберат истината. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

"Проблем с винетната система няма – хората вече имат много и удобни начини за закупуване на винетка. От една година системата работи успешно", каза още тя по повод напрежението с тол системата през последните дни. 

"Знаете, че има решение, общините извън тол системата, да поемат поддръжката на пътната си инфраструктура. От някъде трябва да дойдат средствата за издръжката за пътищата", допълни Аврамова. 

"Разликата не е в обхвата на пътищата, част от винетната система, а в начина на контролиране на заплащането", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. 

"Софийска община подаде искане за изключване на част от населените места от винетен стикет. Това значи, че Столична община ще плаща за поддръжка на пътищата по тези отсечки", разкри Аврамова.  

"Тол системата стартира на 1 март – този път няма да има отлагане. Ще има такса за изминато разстояние за автомобилите на 3.5 тона.

Имаме монтирани сензори, които ще сканират теглото на автомобилите. Монтирали сме сензори на над 10 000 км, стартираме с 3 хиляди километра. Стартираме с малък обхват и ниски тарифи", завърши Петя Аврамова.