ПГ на "Обединени патриоти" няма да участва в пленарното заседание

Парламентът отхвърли предложението на ВМРО в Закона за МВР за създаването на доброволни отряди

ПГ на "Обединени патриоти" няма да участва в пленарното заседание. Това каза съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с отхвърленото предложение за доброволни формирования в Закона за МВР, предаде "Фокус"

На въпрос как е преминала срещата с министъра на вътрешните работи и дали е имало такава по време на почивката, Веселинов отговори: "Не е имало такава среща, ако говорим за днешния ден". Попитан дали е имало среща с ГЕРБ, той посочи, че е имало и че партньорите им са казали, че поради това, че има скандал, няма да ги подкрепят за доброволните отряди.

"Казахме им: "За нас това е възлово, идеологическо. Борбата с битовата престъпност е един от основните приоритети за това правителство, затова сме се хванали с ГЕРБ. Ако вие оттегляте подкрепата за подобна стъпка в борбата с битовата престъпност, заедно ли сме изобщо" - това беше разговорът. Казахме, че ще напуснем зала, както и напуснахме. Няма да участваме в днешния ден в заседанието повече", каза Веселинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!