Пипнаха Чакъров при опит да прехвърли марката „ДПС“ на физическото лице Ахмед Демир Доган

Според актуалното състояние, към днешна дата формацията има двама председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

Опит да прехвърли марката „ДПС“ на физическото лице Ахмед Демир Доган е направил в петък съпредседателят на партията Джевдет Ибрям Чакъров, разкри пред 24rodopi.com отлично осведомен юрист с богата практика в Патентно ведомство.

„Направен е опит за прехвърляне на физическо лице на една партия на избиратели, с колективни органи, която партия има официални представители, вписани в съда. Сред тези представители Ахмед Доган не фигурира от години.

В търговските отношения има термин „престъпно корпоративно рейдърство“, но в случая тепърва ще се търси точното определение. Вероятно целта е била да се заобиколят уставът и законът, за да започне ДПС от нова точка на съществуване - като частна партия.

Сиреч, до 9 август 2024 година ДПС е била партия на хората, а от 9 август да стане на едно лице. Това е блокирано“, пояснява юристът.

Информация от двата лагера в ДПС по темата обаче няма, като повечето народни представители са в неведение. 

Друг източник е потвърдил, че другият председател по устав Делян Пеевски е реагирал и блокирал опита на Чакъров да прехвърли партията на физическо лице.

„Да, знам за опита да се открадне партията. Действията на Чакъров са извън закона. Нашият председател е блокирал процедурата и ДПС си остава на хората. Чакъров за пореден път погазва устава, за което трябва да носи последици и отговорност. След опита да разцепи партията, това е следващото тежко нарушение“, каза депутат от ПГ на ДПС.

Наша проверка в регистрите установи, че Ахмед Доган е фигурирал в регистрите на ДПС за последно през 2013 година. След като Октай Енимехмедов опря пистолет в слепоочието му по време на Национална конференция, Доган се оттегли и остави председателството на ДПС на Лютви Местан.

Според актуалното състояние, към днешна дата ДПС има двама представители – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

БЛИЦ припомня, че от лагера на Чакъров на 29 юли направиха постъпки в Патентно ведомство за регистрация на други три марки, в чиито наименования фигурира "ДПС".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!