Писал ли е Лозан Панов концепцията за проекта "Кота -1" на Пинокио в кабинета на приятеля си Иван Тодоров?

Ще продължи ли издевателството на еСеСовците над неудобните съдии?

Писал ли е Лозан Панов концепцията за проекта на Христо Иванов-Пинокио "Кота -1", по-известен като "Дай България" в кабинета на адвоката с обувките на висок ток Иван Тодоров? Това е ключовият въпрос, на който трябва да отговори съдия №1.

Над председателя на ВКС продължава да тегне и въпросът за задкулисните му отношения с адвоката на банкера-беглец Цветан Василев - Божидар Банков.

Припомняме, че БЛИЦ разобличи със скандални снимки запивката на Панов с юриста на подсъдимия за източването на КТБ. Във всяка нормална държава при подобно разкритие следва само едно - публично разкаяние и незабавна оставка.
 


Христо Иванов-Пинокио неуспешно крие комунистическото си потекло зад дясна фасада

Вместо да отговори на неудобните въпроси, Лозан Панов продължава да сипе интриги в съдебната власт. Апетитът, с който иска да влезе в политиката може да бъде сравнен само с този на ментора му Иван Костов по време на разбойническата приватизация, ограбила стотици хиляди българи и обрекла на мизерия майките и бащите им.

Подозира се, че Панов дирижира и действията на шефовете на Софийския градски и Софийския районен съд Калоян Топалов и Методи Лалов. Преди дни 
магистратските еСеСовци от Съюза на съдиите в България подеха поредна атака срещу инакомислещите в правосъдната система. 43-ма съдии от Софийския районен съд писали писмо до “Шоуто на Слави”. 
 
Костов не се спря докато не подари златните български предприятия на приятелите си за жълти стотинки

43-мата магистрати, които са свързани със еСеС, както бившият правосъден министър и бивш наказателен съдия Антон Станков назова преди месеци т.нар. Съюз на съдиите в България, недоволстват от участието на колегите си съдии Росица Велкова и София Икономова, които разобличиха тоталната фалшификация на протеста пред Висшия съдебен съвет на 09 декември 2016 г.

Миналата седмица съдия София Икономова заяви пред Слави: “Не подкрепяме протеста в Софийски районен съд в тази форма, в която беше направен и така, както бяха заявени исканията.” Според нея проблемите на съда не са стояли на дневен ред в рамките на въпросния протест. “Протестът беше иницииран от настоящото ръководство“, обясни съдия Росица Велкова и уточни, че това се случило след писмо, уведомяващо за проверка от Висшия съдебен съвет. Скоро след писмото било осъществено събрание на служителите, на което им било “обяснено, че те следва да протестират “по желание” пред Висшия съдебен съвет за увеличаване на заплатите им”.

Атаката срещу инакомислещите съдии е втората само в рамките на два дни. В петък – председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов си позволи арогантно да атакува 28-ма съдии от СРС, които са поискали от ВСС проверка на командироването в СГС. Въпреки че писмото на магистратите е публично известно от десет дни, медиите-бухалки на олигарсите, скриха тази информация от читателите си.

Вече е ясно, че шефовете на най-важните съдилища в страната ползват постовете си като трамплин в политиката, вместо да правят всичко възможно да правораздават в полза на гражданите и да работят за осъдителни присъди на престъпниците, които грабят, крадат и изнасилват.

БЛИЦ, обаче ще продължи да задава неудобните въпроси на Панов, които няма как да бъдат заличени по давност!