Пламен Моллов: Евентуално падане на правителството ще доведе до нестабилност

Само чрез въвеждането на практиките на европейските ни партньори ще сме в състояние да възстановим доверието на европейските данъкоплатци. Това каза председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов по време на дебатите по внесения вот на недоверие към Правителството.

Той беше категоричен, че евентуалното падане на правителството би довело до нестабилност, а това ще върне България назад и би спряло европейските пари за неопределен период от време. НДСВ е партия на правилата и участвайки в това управление гарантираме, че България ще спазва европейските правила, отбеляза Моллов.
НДСВ настояват България да потърси съдействие от чужди експерти при усвояването на еврофондовете, за да се възстанови доверието на Брюксел. Да се въведе не само парламентарен, но и обществен контрол над европейските пари, предлага още жълтата партия.
Пламен Моллов отбеляза, че най-важният проблем е подобряването на работата на съдебната система.
Трябва да дадем шанс на Висшия съдебен съвет да контролира усилията на всички власти да се справят с корупцията и организираната престъпност, добави той. /БЛИЦ