Лидерът на СДС Пламен Юруков е сезирал прокуратурата за изнасяне на класифицирана информация, предаде репортер на БЛИЦ. Става въпрос за писмото от Националната агенция по приходите, изпратено до парламентарната комисия за борба с корупцията за данъчната му декларация, обясни Юруков след заседание на Националния съвет на партията.
Юруков настоява прокуратурата да провери дали депутати са изнесли информацията и ако това е така да започне процедура за сваляне на имунитети и съдебно производство. Почти уверен съм, че зад серията атаки срещу мен стои изключеният преди време от парламентарната група на ОДС Яне Янев, каза Юруков. Той добави, че преди да плъзне медийният слух  е получил съобщение с библейско съдържание, а същото му е било изпратено прпеди да бъде обвинен, че злоупотребява с пари по САПАРД. Той беше категоричен, че не иска да разговаря с данъчните чрез медиите.
Лидерът на софийската областна организация на СДС Борислав Бориславов отрече слуховете, че на заседание на структурата е била поискана оставката на Пламен Юруков. "Няма да си правим харакири", категоричен е Бориславов. Той уточни, че на заседанието вчера е присъствал и Пламен Юруков и е отговорил на всички поставени му въпроси.
"Знам, че много хора искат СДС да не влезе в следващия парламент, но партията помъдря и в нея вече има само хора, верни на проекта. Ако не влезем в НС, това ще сложи край на проекта СДС", коментира Бориславов.
За световната финансова криза Юруков настоя да се направи обществен дебат. Той прогнозира икономическа криза през следващата година в България. Чуждестранните инвестиции вече намаляват в строителството. Лихвите ще се увеличават, ще има безработица, защото междуфирмената задлъжнялост ще се увеличи и това ще доведе до фалит, предупреди той.
До края на годината регионалните структури на СДС трябва да одобрят платформата за ново управление на страната. Акценти в нея са прозрачност, откритост при управлението и намаляване на администрацията. /БЛИЦ