Лидерът на СДС Пламен Юруков заяви, че никога не е бил агент нито на Държавна сигурност, нито на съвременните служби. Не съм имал никакви отношения със службите, не съм бил агент, категоричен беше той.
Според него това е част от компроматна атака срещу него. Не знам кой е авторът и не ме интересува, добави лидерът на СДС. Той припомни, че и за предишния председател на синята партия Петър Стоянов се е появила информация, че е бил агент на Държавна сигурност. Няма лидер на СДС, срещу който да не е водена компроматна война.
Юруков подкрепи становището на Петър Стоянов, че са нужни нови лидери на десните партии. Трябва да има нови, млади хора, за да се променят нещата. Сега е създаден затворен кръг на политически партийни функционери, коментира Юруков. Според него в България има три кръга на финансов капитал. Първият е червен, който се създаде от първите години на прехода, вторият се създаде благодарение на политиката, водена в периода 1997 г.– 2001 г. и третият е на хора, които оцеляваха въпреки условията, те са от средната класа, поясни той. /БЛИЦ