Да не отлагаме проблемите за следващото правителство. Това послание отправи държавният глава Росен Плевнелиев, който участва в церемонията по връчването на годишните награди "Доброволческа инициатива" за 2016 година в Централния военен клуб.
За да върви колата напред, от време на време е добре да вдигнеш капака и нещичко да оправиш, изтъкна Плевнелиев.

Добре било да имаме отношение, да запретнем ръкави и да действаме, ако едно общество е болно и в държавата има проблеми.

"Не една инициатива за доброволчество и дарителство намери своята реализация чрез президентската институция", подчерта държавният глава и посочи, че заедно с доброволците чистили България, посадили над 400 000 дървета.

Тези дни бе даден старт и на поредното издание на "Българската Коледа", която обединява стотици хиляди българи. По този повод Плевнелиев пожела 2016 г. кампанията да е още по-добра от изданието през 2015 г., която бе рекордна.

Инициативата "Подкрепи една мечта" показала, че държавата е на страната на децата в неравностойно положение.

Плевнелиев призна, че ще носи гордо доброволческата фланелка. В много западни държави доброволчеството било по-добре развито. Повече добро и повече подадени ръце са сила, категоричен е държавният глава.

"Ще бъда един от доброволците на България, както и досега бях", се зарече президентът. От администрацията поясниха, че 51 инициативи са участвали в конкурса тази година.